čtvrtek 19. března 2015

Edufórum: Informatické myšlení pro každého


V poslední den března se v pražském Impact HUBu uskuteční 21. setkání EduFóra. Tady to píšu proto, že tématem bude Informatické myšlení pro každého“.
Na EduFóru se setkávají lidé, kteří se snaží posouvat vpřed vzdělávání u nás — ať už v souladu, bez zájmu, nebo navzdory systému. Sympatickým rysem je formát. Pro prezentaci jednoho projektu je vyhrazeno pouhých pět minut. Možná to značí, že příznivci EduFóra víc dělají, než mluví. Podrobnosti najdete na facebookové stránce události. Já tam budu taky, a už se docela těším.


Oficiální anotace uvádí:


“Informatické myšlení pro každého” otevře diskusi o roli školy, rodiny i neformálního vzdělávání v osvojování dovednosti efektivního řešení problémů s pomocí technologií. Jak můžeme motivovat učitele a děti na ZŠ, SŠ i jejich rodiče k tvořivému užívání technologií? Příspěvky prezentujících nabídnou příklady dobré praxe a nástroje, jak můžeme my sami objevovat svět informatiky a programování v každém věku. Přineste si svůj notebook či tablet a vyzkoušejte, jak může vypadat informatické myšlení pro každého. V části networkingu setkání budeme sdílet, zkoušet, experimentovat.


Kdy: 31. 3. 2015 v 19:00
Kde: Impact HUB Praha
Vystoupí:
Atmosféru EduFóra asi nejlépe přiblíží záznamy proběhlých akcí. Jsem zvědavý, koho tam potkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat