pondělí 15. prosince 2014

DidactIG 2015: konference o didaktice informatiky už na konci ledna


Již potřetí se chystá nejlepší konference o didaktice informatiky (a geoinformatiky) u nás: DidactIG 2015. Uskuteční se ve středu a čtvrtek 28.–29. ledna 2015 opět v Liberci. Je to příležitost k přátelskému setkání s komunitou i publikování a sdílení výsledků vlastního výzkumu. Koneckonců právě setkání na konferenci bylo zásadním podnětem pro vznik tohoto blogu.

Registrace

Registrujte se skrze elektronický formulář, potvrdit účast je třeba do 19. 1. 2015.

Příspěvky

Příspěvky budou stejně jako v loňských letech nabídnuty k otištění v časopise JTIE – Journal of Technology and Information. Pro účast s příspěvkem slouží stejný registrační formulář, abstrakt příspěvku je třeba zaslat do 31. 12. 2014.

Změny

Oproti loňsku účastníky čekají některé změny. Projekt, v rámci kterého byla konference realizována v minulých letech, skončil. Finanční stránku tedy musí organizátoři pojmout trochu jinak — a je skvělé, že se jim to patrně podaří a konference se uskuteční i bez projektu.

Zároveň se letos přesuneme do zcela nové budovy G Technické univerzity (Univerzitní náměstí 1410/1, Liberec). Konference bude letos také o den kratší. Tipuju, že to bude letos bez prohlídky nějakého zajímavého (a obvykle jinak nedostupného) místa v Liberci.


Co se snad nezmění? Konference se obvykle účastní lidé z různých organizací pod MŠMT a představují aktuální vývoj (a že letos mají o čem mluvit!). V minulých letech se také podařilo zajistit vystoupení zajímavých zahraničních hostů, doufám, že se to podaří i letos. A samozřejmě doufám, že se potkáme se slovenskými kolegy a dozvíme se, co je nového u nich. Také předpokládám, že přijetí příspěvků bude opět kritické, ale konstruktivní a přátelské, tak jako v minulých letech.



Už teď se těším!

Žádné komentáře:

Okomentovat